domingo, 7 de diciembre de 2014

Pràctica 7_Miscel•lània de propostes i respostes_David Infantes_07-12-2014

Hola a tothom,

Com heu pogut observar amb els diversos mòduls treballats, he cercat tots els meus treballs envers a la gastronomia, degut al meu perfil professional del PTT d'Axiliar d'Hoteleria.

Per tant, establir només una de les apps, seria molt difícil establir una, però si es puc dir quines m'han impactat més, i que de ben segur els meus alumnes treballaran a l'aula.

  • "Eltenedor, reserves onlines"; aquesta aplicació permet realitzar una reserva online entre més de 5000 restaurants de tota Espanya e inclou promocions de fins un 5'% de descompte en carta. Les reserves es poden realitzar a traves de les aplicacions smartphones
  • "GoChef, pide el camino al restaurante": selecció del menú de la carta amb antelació a través dels smartphone, per arribar al restaurant del menjar preparat,
  • "Hapifork, el tenedor intel·ligent":  la forquilla intel·ligent ajuda a perdre pes. Emet una vibració si no tens un hàbit saludable de menjars, emmagatzema dades i les comparteix via email amb el metge nutricionista.
  • "Touch Table PC: un dels dispositius" guanyadors dels Innovationn Award. Mostra els menús disponibles i permet realitzar la comanda i formalitzar el pagament
  • "Control de costos de menús": La strat up espanyola Softame ha creat una aplicació per controlar els costos de plats en els restaurants, que mostra al mateix temps real qu els plats son rentables segons el mercat i dels quals no permet, activar-los o desactivar-los de la carta digital. L' aplicació està pensada per us de negocis amb gran nombre de canvis de plats?

 Comentaris envers les preguntes del fòrum?

  1. Quina app he escollit i el perquè

Realment la que faré servir serà la de control de costos, ja que a classe treballem les matemàtiques envers les fitxes tècniques i els escandalls de plats. Crec que és una aplicació ideal i que de ben segur aniré treien profit.

  1. Quina aplicació docent faries servir, i per què?

En els últims mòduls he treballat amb pinterest, és una app fàcil i ràpida de penjar i crear temes gastronòmics, entres altres.

  1. Com és o creus que seria la classificació mitjançant carpetes a les tauletes dels alumnes?

Crec que hauríem de ser molt curosos em no empatxar als alumnes amb una sèrie de classificacions i carpetes. Encara que molts dels nostres alumnes ens guanyen tecnològicament, cal esmentar que molts d'ells també es cansen i abandonen pàgines que certament són interessants pel seu aprenentatge.

Les carpetes que crearia serien:

1- Xarxes socials: Face, google plus, etc.

2- Gestió: dropbox, evernote, astrid, etc.

3- Càlcul

4- Gastronòmiques: codis QR, control de costos, etc.

  1. Quines preguntes et faries o què tindries en compte per començar un projecte d'introducció de les tauletes?

Primerament no crec que tots els alumnes puguin adquirir unes tauletes ni tampoc que el centre disposi d'aquests suport tecnològic. Caldria, no  obstant, realitzar.ho a les aules d'informàtica i complementar.la amb les tablets, si escau. Seria interessant establir quina memòria disposen,  per no tenir problemes a posteriori.

Establiria les apps més escaients envers la seva formació i aplicació amb el perfil professional. Crearia un full de ruta, començant per les xarxes social, intercalant problemes de càlcul, prevenció de riscos laborals  i alguna que altra llaminadura d'apps gastronòmiques.

 Rebeu una forta salutació i fins molt aviat

David

No hay comentarios:

Publicar un comentario