miércoles, 13 de marzo de 2013

Mòdul 4

Bon dia,

L'activitat que proposo és crear una historieta sonora amb l'editor d'audio multipista que hàgiu triat –Audacity, preferentment-, he creat una peça sonora a partir d'un argument donat. Es poden fer servir efectes, músiques i, si cal, algunes paraules clau o gests de veu. Els àudios poden ser de llibreria que podeu trobar en webs especialitzades o enregistraments propis.

S'ha d'intentar que la peça sonora comuniqui la sensació volguda a l'oïdor el més clarament possible.

La durada de la creació sonora pot estar entre el minut i mig i els dos minuts –no vindrà de trenta segons més, si en algú li cal.


Arguments finals a fer


Títol: Perdut a l'aeroport

Un personatge arriba a un gran aeroport europeu, es disposa a agafar la targeta d'embarcament del seu vol a Barcelona, però no és tan fàcil, no. En les seves anades i vingudes -per tot l'aeroport- seguint les indicacions, s'hi trobarà en situacions i espais diversos.

A la fi... aconseguirà partir amb el seu vol cap a Barcelona?

Un final obert que coneixerem escoltant cada una de les narracions. És imprescindible que l'oïdor conegui que va a Barcelona, ni que el final el triï cada autor.


Puntualitzacions generals

Podeu fer servir tota mena de fonts sonores: sons gravats per vosaltres a l'ordinador mitjançant el micròfon; efectes sonors trets de llibreries –discos o internet; músiques de qualsevol estil….

Feu servir els minims diàlegs possibles. Només els necessaris per donar les paraules claus. Així evitem que ningú pugui donar més explicacions de les necessàries a l'oïdor mitjançant text.

A més d'anar editant cada fragment, l'interessant  seria manipular la sonoritat d'alguns sons – transformar el màxim possible la gravació original. És una invitació a fer servir totes les eines relacionades amb els efectes que teniu al programari que heu triat.

Una vegada tingueu posat cada so al seu lloc heu de fer la mescla. Treballeu bé la mescla sonora dels sons posats en diverses pistes.

Finalment heu de salvar el treball per ser reproduït en mono o estéreo i transformar el fitxer en format MP3.


En aquesta PAC també us demano, com a l'anterior, una breu memòria escrita, més aviat una escaleta, on apunteu l'origen de cada so i sobretot la manipulació aplicada.


L'enllaç de l'activitat és:

https://dl-web.dropbox.com/get/Public/Audio/So_avio_2_LluisSalsas.mp3?w=AAAs1VdvsGFxXHGS6wSC91xHwe8KtIK0_b1VerVOQHwgOA


Fins aviat.


Lluís Salsas



No hay comentarios:

Publicar un comentario